FM 2008 Preview

|

Εντυπώσεις για τα νέα στοιχεία του νέου Football Manager μέσα από τη Preview έκδοση του παιχνιδιού.

Περιβάλλον

Πρώτα απ’ όλα, όπως σε κάθε έκδοση, το κύριο skin έχει αλλάξει. Αυτή τη φορά όμως είναι ποιο ανοιχτόχρωμο (όπως του Football Manager Live), και με νέα στοιχεία που θα βοηθήσουν αρχάριους και έμπειρους, όπως ο Advisor που βοηθάει τους αρχάριους σε κάθε οθόνη με popup μηνύματα, και το Ημερολόγιο όπου συνοψίζονται τα σημαντικότερα γεγονότα του κάθε μήνα. Ακόμα, θα υπάρχουν νέο στυλ Φανέλων, Λογοτύπων για τις ομάδες που έχουν αποκτηθεί δικαιώματα, όπως και εικόνες των παικτών θα έχουν μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ για πρώτη φορά στο Football Manager κάνει την εμφάνιση του το σύστημα FaceGen που απεικονίζει με φωτογραφίες τους παίκτες που έχουν δημιουργηθεί από το παιχνίδι, οι οποίες αλλάζουν και όταν μεγαλώνουν σε ηλικία!

Τέλος εκτός από τα νέα που έρχονται με τη μορφή μηνυμάτων, υπάρχουν και ξεχωριστά νέα σε κάθε πρωτάθλημα, ενώ καθένα από αυτά μπορεί να αποθηκευτεί στις σημειώσεις.

http://img237.imageshack.us/img237/5522/calendaraf0.th.jpg

http://img79.imageshack.us/img79/7203/facegenln3.th.jpg

http://img89.imageshack.us/img89/9890/leaguenewsvu7.th.jpg

http://img237.imageshack.us/img237/4796/hollandprofileli1.th.jpg

Παίκτες

Όσον αφορά τους παίκτες, έχουν προστεθεί στην οθόνη του κάθε παίκτη Coach Reports (Αναφορές) όπως θα έκανε κάποιος Scouter για έναν παίκτη άλλης ομάδας σε παλιότερες εκδόσεις.

Οι παίκτες πλέον ανταποκρίνονται αναλόγως όταν ορίζονται οι αρχηγοί, έχουν εμφανή το πόσο χρόνο χρειάζονται για να αποκτήσουν δεύτερη εθνικότητα. Ακόμα, η επιλογή τιμωρίας για Πειθαρχικά Παραπτώματα ενεργοποιείται μόνο όταν υπάρχει πράγματι λόγος, υπάρχει δυνατότητα σύγκρισης δύο παικτών μέσω του πολυγώνου και άλλα.

http://img237.imageshack.us/img237/2937/comparisonnj6.th.jpg

http://img79.imageshack.us/img79/9969/coachreportsym9.th.jpg

http://img79.imageshack.us/img79/4975/secondnationma0.th.jpg

Ομάδα

Στα της ομάδας τώρα, υπάρχει εκτεταμένη Confidence Screen (οθόνη εμπιστοσύνης στον προπονητή), όπου υπάρχει η γνώμη της διοίκησης για τα οικονομικά, για την απόδοση στις διοργανώσεις, αλλά και η γνώμη του εκπρόσωπου των φιλάθλων για τις μεταγραφές, την απόδοση στους αγώνες κ.α.!

Ακόμα υπάρχει η δυνατότητα πριν ξεκινήσεις το παιχνίδι να ορίσεις αν θα έχει κάθε ομάδα budget μεταγραφών η όχι, ενώ αργότερα μπορείς σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του γηπέδου να ορίσεις τις διαστάσεις του, έτσι ώστε να ταιριάζει στο στυλ της ομάδας.

Η Transfer Screen (Οθόνη Μεταγραφών) επίσης έχει αλλάξει, δίνοντας αρχικά ένα ιστορικό με τη πορεία πιθανών μεταγραφών, όπως αρνήσεις πώλησης, πορεία διαπραγμάτευσης κτλ, ενώ και η οθόνη των ολοκληρωμένων μεταγραφών έχει αλλάξει, δείχνοντας συγχρόνως ποιοι έχουν μεταγραφεί μέσα και έξω από την ομάδα.

http://img237.imageshack.us/img237/1985/pitchsizefz1.th.jpg

http://img79.imageshack.us/img79/5589/confidencedn1.th.jpg

http://img79.imageshack.us/img79/737/transfer2ho8.th.jpg

Αγώνες

Ένα από τα κυριότερα νέα στοιχεία του Fm 2008, είναι το Match Flow.

Το Match Flow αποτελείται από οθόνες πριν, κατά τη διάρκεια και με το τέλος του αγώνα, οι οποίες σε φέρνουν πιο κοντά στην ατμόσφαιρα των αγώνων.

Αυτές περιλαμβάνουν τις οθόνες Summary, Pre-Match Tactics, Match Analysis, Team Talk και Opposition Instructions πριν ξεκινήσει ο αγώνας, την οθόνη αλλαγής τακτικών (διάταξη, εντολές, αλλαγές παικτών) κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ ο αγώνας συνεχίζεται, χωρίς να χρειάζεται να διακοπεί ο αγώνας όπως στις προηγούμενες εκδόσεις, και τέλος με το τέλος του αγώνα, με το Team Talk και το Post Match.

http://img79.imageshack.us/img79/8752/matchflow1hm3.th.jpg

http://img237.imageshack.us/img237/1788/matchflow2uv6.th.jpg

http://img237.imageshack.us/img237/4050/matchflow4kz2.th.jpg

Εθνικές ομάδες

Ένα από τα χαρακτηριστικά που χρειαζόταν βελτίωση ήταν το Μανατζάρισμα Εθνικών ομάδων, το οποίο έχει βελτιωθεί σε αυτή την έκδοση, με τις προσθήκες ορισμού αρχηγών, Scouting για παίκτες της Εθνικής, καλύτερη διαχείριση του National Pool (παίκτες για την Εθνική) κ.α.http://img237.imageshack.us/img237/3630/ntscoutrk0.th.jpg